Фото : Наедза на бубашваби во зградите во Центар

Неколку недели жителите на општина Центар кои живеат во близина на Плоштадот се жалат на наезда на бубашваби во становите. Посебен е случајот со зградите од Градски зид каде бубашвабите едноставно излегуваат од секаде и влегуваат во становите. Жителите се обидуваат со средства да ги уништат или спречат да се појавуваат но ги толку многу што тоа едвај ум успева.

Жителите ни испратија фотографии апелирајки до Општината и Град Скопје да превземат мерки со оглед дека овие животинки пренесуваат болести и може да предизвикаат разни штети бидеќи доаѓаат од водоводните и канализационите цевки.

Total
0
Shares
Поврзани објави