На Јанкуловска ќе и се суди за Тенк по завршување на бременоста

Судот одлучи да го прифати барањето на СЈО на Гордана Јанкуловска да и се суди одвоено за случајот Тенк. По завршувањето на боледувањето поради ризична бременост за неа ке продолжи постапката. Дека таа е на боледување кажа нејзините адвокати кои не сакаа раздвојување на постапката туку одлагање, но по барање на СЈО судот одлучи да ја издвои од предметот.
Во судницата за случајот Тенк продолжува сослушување на сведоци меѓу кои и Васе Доневски, поранешниот директор на СОЗР кој е донесен од притвор.

Total
0
Shares
Поврзани објави