Срцето кое вечерва ќе се трансплантира е од 44- годишна жена

На Клиничкиот центар „Мајка Тереза“ во Скопје во тек се подготовки за четвртата трансплантација на срце во земјава, објави на Фејсбук министерот за здравство Венко Филипче.

Срцето е на 44-годишна жена чие семејство се согласило да се трансплантираат и бубрезите и дел од коскеното ткиво.

Првата трансплантација на срце од починат донор во земјава беше направена лани на 23 мај, а годинава се извршија уште две трансплантации. Во сите четири случаи, дарителките се жени.

Првата трансплантација на срце од починат донор во земјава беше направена лани на 23 мај, а годинава се извршија уште две трансплантации. Во сите четири случаи, дарителките се жени.

Total
0
Shares

USJE
Поврзани објави