Канческа – Милеска ослободена од обвинение за „Тендери“

Поранешната министерка за култура Елизабета Канческа – Милеска е ослободена од обвинение за предметот познат во јавноста како „Тендери“, бидејќи, според Судот, обвинителството не докажало надвор од разумно сомневање дека обвинетите го сториле делото. Во овој предмет таа беше обвинета од поранешното Специјално обвинителство за злоупотреба на функцијата при изградбата на Скопје 2014.

Според обвинението, дел од градежните работи во Музејот се вршени во корист на правното лице „Бетон“ од Штип, а Канческа – Милевска наложила Бетон да продолжи со работата на партерното уредување пред да се објави тендерот.
За истото дело беа обвинети и Јулијана Угриновска и Лидија Лазарова Цветковска, членови на комисијата за јавни набавки, кои заедно со поранешната министерка беа ослободени од обвинението.

Total
0
Shares
Поврзани објави