Болна од леукемија, се бори да преживее за 3 годишниот син

Да ја покажеме нашата хуманост на дело. Амина има само 27 години а веќе стои исправена пред проблемите на животот. Ние можеме да помогнеме да ги преброди за да продолжи да живее и да има среќен живот како што заслужуваме сите ние.

Амина боледува од акутна лимфобластна леукемија (Т – ALL) и ИТНО е потребна трансплантација на матични клетки, но поради неможност тоа да се направи во Македонија потребно е да се направи во Германија која чини 250.000 евра.

Нејзината моментална состојба бара постојана лекарска нега и поради тоа во моментов се наоѓа во клиниката во Гетинген во Република Германија.

Немаме време да чекаме да помогне некој друг, тоа треба да го наравиме ние!

Апелираме на вашата хуманост, и само за миг да се ставиме на местото на нејзиното 3 годишно синче и нејзините родители и да и помогнеме на Амина и на нејзиното семејство.

Жиро сметка: 200001235951294

може да донирате и преку нет апликација во прилог:

https://www.facebook.com/donate/2137591756501608/

извор : https://alalives.com

Total
0
Shares
Поврзани објави