Дрога од Кина нарачана на нет стигнува на домашна адреса

Малолетните лица од Истра и Пула во последно време со марихуана се повеќе користат опасни лекови купени преку интернет од Кина, алармираат грватските медиуми.
Најнов хит е дрогата спид која пред 20 години главно се носела од Хланција. Денес, оваа дрога софистицирана и хемиски појачана се дистрибуира преку интернет и тоа од Кина и е вистински хит во Пула. Дрогата стигнува на домашна адреса.
Се набавува од така наречени темни страници на веб и се дристрибуира и преку киосци за да може целосно да се избегне полицјата.
Овој начин н акупување интернет уште се нарекува и подземен интернет. Алармот е подигнат бидејќи дрогата ја набавуваат млади деца и тоа малолетни.

Total
0
Shares
Поврзани објави