Целосна дезинфекција на зградата која смрдела од искористени стари пелени

Денеска се прави целосна дезинфекција на зградата која ги уплаши граѓаните на населба Аеродорм кога во неа тие почувствуваа неподнослива миризба. Искористени пелени од стари жени ја крена пилицијата пожарната и брзата помош на нозе.
Станарите беа евакуирани до доцна во ноќта. Специјална единица на АРМ откри дека миризбата на амонијак е предизвиката од станот 11 на вториот кат, во кој живееле две жени, мајка и ќерка, кои долг период живееле во расфрлени пелени, неисчистени простории, отпадоци и смет на сите страни.
Пелените во станот стоеле од јануари годинава.

фото : Makfaks

Total
0
Shares
Поврзани објави