Твитер укина и избриша над 300 илјади профили

Компанијата Твитер во текот на минатата година укинала 371 000 профили , зашто нивните корисници промовирале тероризам.
Во шестмесечниот извештај за транспарењнтноста на оваа компанија се гледа дека социјалната мрежа Твитер укинала само во втората половина на годината 166 000 профили. Тоа е за 19% помалку отколку во првата половина на 2018 , кога биле укинати 205 000 профили.

Твитер соопшти дека содржините што промовираат тероризам на укинатите профили биле забележани со специјализирана технологија за таква намена и таа била успешна во 91% од таквите профили.

Total
0
Shares
Поврзани објави